Google не хоче, щоб ви встановлювали додатки від Chrome на браузер Edge від Microsoft

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не так давно пропрієтарний браузер від Microsoft вважався самим тормознутим і ненадійним рішенням серед конкурентів. Однак після того, як компанія перевела свій браузер Edge на базу Chromium, ставлення до роботи почало змінюватися в кращу сторону. Але незважаючи на те, що в цьому переході є маса переваг, Google попередила користувачів Microsoft Edge про те, що в браузер не можна встановлювати розширення від Chrome.

Автори Windows latest помітили появу банера, який Google нещодавно додали в нову версію веб-магазину Chrome. Даний банер вказує, що користувач збирається встановити розширення для Microsoft Edge, і прямо говорить юзеру, що Google рекомендує перейти на Chrome замість Edge для «безпечного» розширення.

Схоже, що веб-магазин Chrome визначає Microsoft Edge, виділяючи його на тлі інших браузерів, побудованих на базі Chromium, як Opera і Яндекс.Браузер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це попередження не впливає на можливість установки розширень Chrome на Microsoft Edge, а просто застерігає користувачів від даної дії. Судячи з усього, це просто тактика залякування Google, оскільки компанія не надає жодних наслідків порушення безпеки при використанні розширень Chrome на Edge.

Google не вперше блокує служби на новому Edge від Microsoft. Наприклад, сервіс Stadia повністю заблокований, а в інших службах “корпорації добра”, як Gmail, YouTube Music та інших, регулярно з’являються попередження.

Можна подумати, що Google ведуть себе дещо невиправдано. Однак, якщо поглянути на історію взаємин двох компаній, Microsoft також вставляла палиці в колеса своєму «конкуренту». У минулому Microsoft попереджала користувачів Windows, щоб вони не використовували Google Chrome. Microsoft навіть хотіла змусити деяких користувачів використовувати Bing як стартову сторінку в Chrome.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.