YouTube змінить правила розміщення відео для дітей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відеохостинг YouTube змінить правила розміщення відеоконтенту для малолітніх після звинувачень у порушенні закону про захист конфіденційність дітей в Інтернеті (children’s Online Privacy Protection Act, COPPA).

Під відео для маленьких користувачів заборонять залишати коментарі та використовувати інші способи підвищення кількості переглядів, наприклад спливаючі пропозиції подивитися інші ролики. Також, Як передає “Інтерфакс”, в дитячих відео не буде застосовуватися персоналізована реклама на основі даних Google про Користувача. Під заборону не потраплять контекстні рекламні пропозиції, що залежать від змісту інтернет-сторінки.

Відповідні звинувачення проти відеохостингу раніше висунула Федеральна торгова комісія (FTC) США. YouTube не визнав своєї провини в порушенні COPPA, проте виплатив у вересні штраф в $ 170 млн і погодився маркувати контент для дітей. Правила відеохостингу формально забороняють користуватися ним особам молодше 13 років, акаунти користувачів, які не досягли цієї вікової планки, повинні віддалятися. Однак YouTube все одно входить в число найпопулярніших ресурсів серед дітей молодше 13 років. За даними FTC, відеохостинг знав про це і використовував ситуацію для залучення рекламодавців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.