Google і YouTube «закручують гайки»

Компанія Google оголосила про те, що в найпопулярнішому відеохостингу YouTube були встановлені нові правила, пов’язані з відеороликами, які містять загрози, образи і переслідування кого-небудь.

Користувачів, які будуть публікувати контент подібного роду, можуть покарати різними способами: заблокувати ролик, позбавити користувачам можливості заробляти на своєму каналі, а також повністю видалити канал.

Раніше не можна в YouTube було безпосередньо загрожувати вбивством або насильством, тепер же навіть натяк або імітація цього буде каратися. Наприклад, не можна замінити в відеогрі обличчя персонажа на обличчя реальної людини і вчинити насильство або вбивство. Не можна лаятися, згадуючи когось, розмахуючи зброєю, і так далі. Не можна зловмисно висловлюється на адресу кого – небудь на підставі приналежності до тієї чи іншої раси, статі або сексуальної орієнтації.

Окремо посилені правила використання принижуючої лексики. Звичайно, можуть бути і винятки, якщо відеоролики носять гумористичний характер або призначені для освітніх, наукових чи художніх цілей. Проте в Google рекомендують на занадто розраховувати на те, що ваше свідомо провокаційне відео потрапить в одну з цих категорій.

Варто відзначити, що за останній час все більше авторів вмісту скаржаться на те, що на їх ролики ставлять мітку 18+, знімають монетизацію і навіть видаляють відео. Багато хто вважає, що YouTube вже перестав бути тією відкритою платформою, де можна було відкрито говорити про що завгодно, який він був ще пару років тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я