Сайт Yahoo! Groups буде закритий і весь контент видалений

Компанія Yahoo скоро закриє один зі своїх найстаріших сайтів Yahoo! Groups, створений в 2001 році, незабаром після покупки сервісу eGroups.com, який був об’єднаний з власним продуктом Yahoo — Yahoo! Clubs.

Yahoo! Groups — один з найбільших зборів форумів в Інтернеті. Особливістю Groups є двоїста природа: групи одночасно працюють як списки розсилки електронної пошти, тому чи можна користуватися за допомогою поштових клієнтів, і як онлайнові форуми, доступні в браузерах. Крім обміну повідомленнями, користувачі можуть завантажувати в групу фотографії та інші файли, влаштовувати голосування, створювати бази даних, вести календарі та списки членів груп. Групи можуть бути відкритими і закритими.

Колишні один час дуже популярними, групи поступово поступилися соціальним мережам. Ймовірно, підсумком цього стало рішення закрити Yahoo! Groups і видалити весь контент, накопичений мільйонами користувачів за минулі роки.

Це відбудеться в два етапи: 28 жовтня зникне можливість публікації, а 14 грудня Yahoo видалить всі раніше опубліковані матеріали. До цього моменту у користувачів є можливість вивантажити свої дані або безпосередньо з посад, або через панель Privacy Dashboard. Відзначимо, що самі групи збережуться, і користувачі зможуть продовжувати листування по електронній пошті, але практично всі функції будуть відключені, і всі групи стануть закритими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.