Додаток WeChat допомагає владі Китаю запобігати протести

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За законом, китайська влада залишає за собою право використовувати дані користувачів. Саме тому додаток WeChat допомагає владі Китаю запобігати протести.

Реклама

WeCHat надає “карти”, які в режимі реального часу показують уряду, скільки людей використовують сервіс, базуючись на даних про місцезнаходження, що дозволяє їм прогнозувати і запобігати протести чи скупчення людей.

На індивідуальному рівні уряд не підкоряється закону про захист даних, а значить, має доступ до даних кожного окремого користувача і може ідентифікувати конкретну людину. В умовах договору, який WeChat укладає з користувачем, прописано, що компанія може зберігати дані користувача стільки, скільки буде потрібно.

Реклама

Раніше в Китаї не існувало закону про юридичний захист особистих даних, і багато компанії продавали ці дані третім особам, які ті використовували для продажу таргетованої реклами.

Боротьба з цим призвела до прийняття закону про правила зберігання і передачі даних в травні 2018 року. Цей закон, однак, регулює тільки поведінку приватних компаній. Держава залишає за собою право використовувати отримані дані на свій розсуд.

Також в 2016 році компанія Amnesty International опублікувала доповідь про конфіденційність даних, де за шкалою від одного до ста WeChat отримав 0 (відсутність захисту свободи мови і наскрізного шифрування). Facebook, для порівняння, отримав 73.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоnautil.us

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ