Додаток WeChat допомагає владі Китаю запобігати протести

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За законом, китайська влада залишає за собою право використовувати дані користувачів. Саме тому додаток WeChat допомагає владі Китаю запобігати протести.

WeCHat надає “карти”, які в режимі реального часу показують уряду, скільки людей використовують сервіс, базуючись на даних про місцезнаходження, що дозволяє їм прогнозувати і запобігати протести чи скупчення людей.

На індивідуальному рівні уряд не підкоряється закону про захист даних, а значить, має доступ до даних кожного окремого користувача і може ідентифікувати конкретну людину. В умовах договору, який WeChat укладає з користувачем, прописано, що компанія може зберігати дані користувача стільки, скільки буде потрібно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше в Китаї не існувало закону про юридичний захист особистих даних, і багато компанії продавали ці дані третім особам, які ті використовували для продажу таргетованої реклами.

Боротьба з цим призвела до прийняття закону про правила зберігання і передачі даних в травні 2018 року. Цей закон, однак, регулює тільки поведінку приватних компаній. Держава залишає за собою право використовувати отримані дані на свій розсуд.

Також в 2016 році компанія Amnesty International опублікувала доповідь про конфіденційність даних, де за шкалою від одного до ста WeChat отримав 0 (відсутність захисту свободи мови і наскрізного шифрування). Facebook, для порівняння, отримав 73.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.