Google тестує нову соціальну мережу

Компанія Google явно не має наміру прощатися з ідеєю власної соціальної мережі. Тільки нещодавно закрилася Google+, як «корпорація добра» почала тестувати Shoelace. Це нова платформа для соціальної взаємодії, яка відрізняється від Facebook, «ВКонтакте» та інших.

Розробники позиціонують її як рішення для офлайну. Тобто через Shoelace пропонується знаходити друзів і однодумців в реальному світі. Передбачається, що мобільний додаток системи дозволить «пов’язувати» людей за спільними інтересами, знаходити нові знайомства для тих, хто недавно переїхав і хоче зустрітися з людьми, що живуть поблизу.

Це вже третя за рахунком спроба компанії завоювати уми і серця користувачів соціальних мереж. У 2011 році Google запустила аналогічний проект Schemer, але через три роки його закрили. Нинішня спроба являє собою, по суті, перезапуск цієї системи. Чи то в Маунтін-В’ю не награлися, чи то хочуть врахувати минулі помилки.

Повідомляється, що тестова версія Shoelace поки що доступна тільки в США для Android і iOS-пристроїв. Для роботи потрібно версії не молодше Android 8 і iOS 11, а також аккаунт Google. У сервісі є можливість створення списку подій, які інтересують користувача, на зразок спортивних змагань, шоу і так далі. Також є календар і можливість запрошувати користувачів. Така ж функціональність давно є в Facebook  “ВКонтакте” та інших проектах, тому дітищу Google доведеться сильно постаратися, щоб його помітили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я