Categories: Інтернет

Українцям розповіли, як працює послуга перенесення номера мобільного оператора в країні

Share

C 1 травня в Україні почала працювати послуга перенесення а мобільного оператора і українцям більше не доведеться миритися з недоліками зв’язку тільки заради збереження всім відомого номера.

Так, українцям розповіли, як це працює на прикладі журналіста, який пройшов весь шлях зміни оператора і поділився результатами, пише tech.informator .

Процес зміни номера досить простий. Необхідно прийти з паспортом до нинішнього оператору, прив’язати номер до паспортних даних, зробити запит на зміну оператора, піти в відділення до омріяного оператору і закінчити перенесення номера там. Журналіст також купив нову SIM-карту у того оператора, чиїми послугами він вирішив користуватися в майбутньому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спочатку в заяві було зазначено, що на весь процес піде три дні, але на ділі виявилося все сім.

Система сама вказує дату Х, так що залишається просто чекати, продовжуючи ходити з SIM-картою минулого абонента. У той самий день Х вона припинить роботу в якийсь момент протягом дня (дуже незручно, адже складно передбачити точний час і підготуватися, а значить сиди вдома і чекай або плануй день без важливих дзвінків). Також прийде повідомлення на номер від минулого оператора.

Коли почнуться проблеми зі зв’язком або вона зовсім пропаде (такий підсумок, у всякому разі), можна вставляти нову сімку компанії, яку ви вважали за краще. Це ще не все. В день перенесення можуть бути проблеми зі зв’язком і сигналом, це може тривати близько 3 годин. Коли все стабілізується, можна приступати до звичайного користування.

І не варто турбуватися і відразу всім розсилати попередження, що змінили оператора. Цей аспект теж передбачений. При дзвінку контакту з новим оператором буде звукове попередження, яке повідомить про перехід. Це повідомляється і при першому, і при десятому дзвінку абоненту. Так що плутанини, хто змінив номер, а хто ні – не виникне. Через те, що функція досить нова і її використання не дуже тривалий, складно сказати про можливі недоліки. Неприємним здається, хіба що, перенесення даних в день Х через проблеми зі зв’язком. Але і цей аспект обіцяють зробити більш гладким згодом.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024