Зловмисники створюють фальшиві акаунти в сервісі Epic Games, використовуючи чужу пошту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Протягом останнього часу ряд користувачів при спробі зареєструвати акаунт у сервісі Epic Games раптово для себе виявляли, що хтось вже зв’язав їх електронну пошту з іншим аккаунтом в Epic Games.

Зокрема, користувач Ед з’ясував, що його пошта прив’язана до аккаунту, зареєстрованого в Таїланді. Цю ж пошту Ед використовував в акаунті для Xbox. З аналогічною проблемою зіткнувся і друг Еда.

Ще в червні минулого року на форумі Epic Games з’явилося повідомлення від користувача, який хотів прив’язати акаунт свого сина для PlayStation Network до аккаунту в Epic Games. Проте користувач отримав повідомлення про помилку : «Не вдалося зв’язати аккаунт. Він вже пов’язаний з іншим аккаунтом”. Ряд коментаторів теж скаржилися на таку проблему і відзначали, що від Epic не вдалося домогтися чіткої відповіді.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора Epic Games повідомила Kotaku, що причиною дивацтв є кібер-атака на компанію. В рамках атаки створюються акаунти Epic з використанням відомих адрес електронної пошти. Зараз Epic Games працює над тим, щоб видалити всі фальшиві акаунти, пов’язані з чужими адресами електронної пошти. Поки невідомо, скільки людей постраждали через зловмисників.

Також поки невідомо, навіщо зловмисникам знадобилося створювати акаунти Epic з використанням чужих адрес електронної пошти. Kotaku зв’язалося з двома хакерами, які свого часу зламували акаунти Fortnite, але жоден з них не зміг пояснити подію.

Крім того, вчора з’явилася інформація про те, що відомості, включаючи паролі, про майже 600 акаунтів Epic Games витекли в мережу. Epic Games поспішила заявити, що система акаунтів в Epic Games Store і Fortnite не зламана. У мережу потрапили лише дані про акаунти людей, до яких отримали доступ хакери «у результаті численних автоматизованих спроб увійти в акаунти Epic Games, використовуючи поєднання паролів і адрес електронної пошти, витекли в мережу через проблеми з безпекою на інших сайтах».

Схоже, цей інцидент не пов’язаний з фальшивими аккаунтами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.