Apple несподівано представила iPad mini 5 і оновлений iPad Air 10.5

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple повинна була провести березневу презентацію лише 25 березня 2019 року, але вона вирішила анонсувати частина новинок 17 березня, що стало для всіх великою несподіванкою. Без будь-якого попереднього сповіщення даний виробник додав на свій офіційний сайт планшети iPad mini 5 і оновлений iPad Air 10.5, які вже можна купити. Відразу після їх додавання в каталог корпорація зробила про це публікацію в різних соціальних мережах, щоб привернути увагу користувачів.

Реклама

Планшетний комп’ютер iPad mini 5 практично нічим не відрізняється від моделі, випущеної чотирма роками раніше. Він отримав 7,9-дюймовий IPS-екран з підтримкою функції TrueTone, а його щільність пікселів і раніше становить 326 ppi. Головною особливістю новинки став шестиядерний процесор Apple A12 Bionic, який зараз можна зустріти в iPhone XS і iPhone XS Max. За рахунок цього нова модель стала могутніша старої відразу в кілька разів, а відчути цей приріст можна всюди, починаючи від швидкості роботи інтерфейсу і закінчуючи відеоіграми. Сканера особи Face ID новинка не отримала, тому доведеться використовувати звичний дактилоскопічний модуль.

Звичний 3,5 мм роз’єм з планшета прибирати не стали, але зате iPad mimi 5 отримав підтримку стилуса Apple Pencil, що гарантовано стане великим плюсом для тих, хто використовує цей «олівець». Основна камера планшета має 8 Мп, а фронтальна встановлена ​​на 7 Мп. Придбати новинку можна у версіях з 64 ГБ і 256 ГБ пам’яті, які коштують 399$ і 549$ відповідно, а якщо потрібні моделі з підтримкою мереж 2G, 3G і 4G LTE, а також GPS, то викласти за них доведеться ще більше.

Крім цього планшета, компанія Apple анонсувала новий iPad Air, який отримав 10,5-дюймовий IPS-екран, а за своїми технічними характеристиками він є повною копією моделі iPad mini 5, тобто основою новинки є шестиядерний чіп Apple A12 Bionic. Цей планшетний комп’ютер у всіх модифікаціях коштує на 100$ дорожче, тобто його початкова версія з 64 ГБ накопичувачем обійдеться в 499$, а ось за найдорожчу викласти доведеться 649$. На вибір пропонують сіре, золоте і сріблясте забарвлення.

Продажі новинок в особі iPad mini 5 і iPad Air (10,5) вже почалися на офіційному сайті «яблучної» корпорації, а перші покупці отримають їх в свої руки в кінці нинішнього тижня, або ж на початку наступного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: