Браузер Google Chrome стане набагато зручніше для меломанів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники браузера незабаром додадуть в браузер Google Chrome начебто невелику, але вельми очікувану користувачами функцію. Користувачі зможуть керувати звуком з клавіатури настільного комп’ютера або ноутбука.

Натиснувши кнопку паузи або відтворення на клавіатурі, можна зупинити або запустити звук у вкладках Chrome. Підтримка звукових клавіш буде реалізована на рівні браузера, а не окремих вкладок. Це означає, що мультимедійні кнопки продовжать працювати, навіть якщо Chrome згорнутий або працює в тлі. Якщо ви дивилися відеокліп на YouTube, а потім переключилися на інший додаток, кнопка паузи зупинить звук.

Функція стане доступна для всіх користувачів в стабільній версії Chrome 73 для Windows, macOS і Chrome OS, а підтримка для Linux з’явиться пізніше. Її вже можна випробувати в тестових збірках Chrome 73 Beta і Chrome Canary. Спочатку в Chrome 73 підтримуються кнопки для паузи, відтворення, попереднього і наступного треків, перемотування вперед і назад.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також Google надасть розробникам спеціальний інтерфейс Media Session API, який дозволить налаштувати сайти і додатки для роботи з мультимедійними клавішами.

Google Chrome стане першим браузером з подібною підтримкою мультимедійних клавіш. Розробники Apple висловлювали інтерес з підтримки Media session API в WebKit, движку Safari, а від команд Firefox і Edge з цього приводу ініціативи поки не виходило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.