Spotify знадобилося більше 10 років, щоб стати прибутковою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Spotify відзвітувала про те, як для нього пройшов останній квартал, зазначивши, що даний момент компанія фіксує понад 207 млн активних щомісячних користувачів.

За останні три місяці 2018 року активна користувацька база зросла на значні 16 млн осіб. Звичайно ж, більш важлива кількість платних передплатників, яких у Spotify сьогодні вже 96 млн осіб. Це теж вражає, так як місяць тому повідомлялося про 87 млн платних користувачів. Тут важливу роль зіграла знижку на підписку, яку компанія запропонувала користувачам у святковий період.

Це дозволило компанії істотно збільшити оборот за підсумками четвертого кварталу 2018 року на значні 30%. Запуск Spotify відбувся в жовтні 2008 року, проте до минулого кварталу компанія жодного разу не була прибутковою. Нарешті, це сталося, Spotify отримала прибуток у розмірі 107 млн доларів, тоді як роком тому її збитки становили 87 млн доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В поточному кварталі очікується зростання активної бази користувачів до 215-220 млн осіб, а до кінця року вона може збільшитися до 245 млн осіб. Кількість платних передплатників складе більше 100 і від 117 до 127 млн осіб відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.