Корейський мобільний оператор встановив вже більше 5500 базових станцій 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовсім скоро на ринку почнуть з’являтися смартфони, які зможуть працювати в мережах п’ятого покоління, у зв’язку з чим оператори мобільного зв’язку активно займаються установкою 5G-обладнання.

У деяких країнах, наприклад, у Південній Кореї, розгортання йде повним ходом, мережі 5G вже знаходяться на стадії готовності для комерційного використання. Місцевий оператор LG Uplus є лідером по швидкості розгортання мереж 5G, істотно випереджаючи своїх конкурентів в особі SK Telecom і KT.

За офіційними даними, LG Uplus вже встановила понад 5500 базових станцій, що набагато більше, ніж у інших операторів. До кінця року LG Uplus планує забезпечити покриттям 5G всі великі міста Південної Кореї. На реалізацію цього завдання оператор планує витратити в найближчі кілька місяців суму у розмірі понад 3,5 млрд доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Південна Корея стала першою країною в світі, в якій були запущені комерційні мережі п’ятого покоління. Це сталося ще в кінці минулого року. Користуватися ними перші власники нових 5G-смартфонів почнуть в березні цього року, коли вони надійдуть у продаж.

Раніше LG і Корейський інститут передових технологій (KAIST) уклали угоду, згідно з положеннями якого вони займуться дослідженнями і розробками в області мереж шостого покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.