Microsoft працює над новим браузером, який замінить Edge

Microsoft Edge не користується популярністю серед користувачів персональних комп’ютерів, тому компанія вирішила випустити новий браузер Anaheim на ядрі Chromium.

Microsoft Edge був розроблений як швидкий, легкий і безпечний веб-браузер. На жаль, цей продукт був випущений з великою кількістю недоліків, які призвели до того, що користувачі почали відмовлятися від нього, незважаючи на те, що він був побудований з нуля за допомогою нового механізму рендеринга EdgeHTML.

Схоже, що Microsoft вирішила закинути EdgeHTML і створити новий веб-браузер на основі коду Chromium, який використовується в Google Chrome. Проект Anaheim – це новий веб-браузер для Windows 10, який замінить Edge в ролі браузера за замовчуванням в ОС. В даний час невідомо, чи буде Anaheim використовувати бренд Edge або Microsoft представить його, як абсолютно новий продукт.

Багато користувачів будуть раді новому механізму рендеринга у вбудованому веб-браузері Windows 10. Використання Chromium в новому браузері Anaheim означає, що веб-сайти будуть завантажуватися також, як і в Google Chrome, тобто користувачі не будуть стикатися з проблемами нестабільності і продуктивності.

Варто зазначити, що додаток Edge на iOS і Android вже використовує механізм рендеринга Chromium.

Швидше за все, Microsoft запровадить Anaheim в першому півріччі 2019 року. Власний веб-браузер, нарешті, зможе конкурувати з Chrome, Opera і Firefox.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.