Більше половини VPN у App Store є потенційно небезпечними

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робота більше половини безкоштовних VPN з каталогу App Store, не кажучи вже про Google Play, забезпечується розробниками, які можуть бути пов’язані з китайською владою, передає ZDNet з посиланням на дослідження експертів порталу Top10VPN. Багато з них навіть не приховує своїх зв’язків з державою. Це викликає серйозну стурбованість про збереження конфіденційних даних і шифрованого такими сервісами інтернет-трафіку користувачів.

17 з 30 найбільш популярних VPN-додатків, проаналізованих дослідниками Top10VPN, мають підтверджені зв’язки з Китаєм. Частина з них належить нібито незалежним розробникам, а частина — студіям, в тій чи іншій мірі підконтрольним китайському уряду.

Спеціально для вас ми зібрали список небезпечних VPN:

Але навіть незалежні розробники не незалежні по-справжньому. Згідно з прийнятим у Китаї законам, постачальники VPN повинні в обов’язковому порядку ставати на державний облік для можливості здійснення нагляду з боку компетентних органів. Це, в свою чергу, дозволяє місцевій владі здійснювати всілякі перевірки, які передбачають аналіз трафіку користувачів, що проходить через сервер постачальників. Наскільки це безпечно, судити не доводиться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втім, побоюватися варто не тільки китайських VPN, попереджають дослідники. Переважна більшість сервісів (86%), нібито пропонують шифрування трафіку, діють врозріз із загальноприйнятими правилами дотримання конфіденційності, збираючи дані про користувачів і передаючи їх на сторону. При цьому половина від загального числа безкоштовних VPN-сервісів не оснащені якими-небудь захисними механізмами і не мають діючої служби підтримки, готовою прийти на допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.