Categories: Інтернет

Google Chrome перестане працювати на Android до кінця року

Share
Час читання: 2 хв.

Будь-яке програмного забезпечення в світі постійно розвивається. Розробники вносять в нього різні зміни. Операційна система Android за останні 5 років дуже сильно змінилася в кращу сторону. Як підсумок, компанія Google в своєму офіційному блозі заявила про те, що незабаром веб-браузер Chrome перестане працювати на смартфонах, планшетах та інших електронних гаджетах, що функціонують на старих версіях «зеленого робота», які були випущені ще кілька років тому.

Повідомляється, що до кінця 2018 року Google Chrome перестане працювати на Android 4.1 – 4.3 Jelly Bean, тобто останньої операційною системою з його підтримкою стане Android 4.4 KitKat. Піти на такий крок довелося через те, що в старих версіях ОС немає підтримки сучасних API, які потрібні для роботи браузера. Саме тому вимоги до програмного забезпечення довелося підняти. За підрахунками експертів, нові правила торкнуться 32 млн електронних пристроїв в світі.

Підтримка операційної системи Android 4.3 Jelly Bean і її більш ранніх версій пропаде з інтернет-оглядача до кінця нинішнього року – до цього потрібно бути готовим. На практиці це означає, що синхронізація даних в Google Chrome може перестати працювати, також як і багато інших функцій. Втім, користувачі як і раніше зможуть з його допомогою переглядати веб-сайти і робити багато інших речей, але лише до тих пір, поки останні сумісні версії браузера не втратять актуальності, а це трапиться приблизно через півроку.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Дуров оголосив про зміни в Telegram: ШІ буде блокувати заборонений контент

    Засновник месенджера Telegram, Павло Дуров, нещодавно оголосив про значні зміни в модерації та безпеці платформи.…

    23.09.2024

    Дизайн і характеристики Nothing Ear (Open) злили в мережу перед презентацією

    Компанія Nothing офіційно представить свої нові навушники-вкладиші Ear (Open) 24 вересня, але зовнішній вигляд аксесуара…

    23.09.2024

    Apple оновила список застарілих продуктів: додано дев’ять комп’ютерів Mac

    Очікується, що вже за кілька тижнів Apple представить нові комп’ютери Mac на базі чіпів M4,…

    23.09.2024

    Apple наближається до публічного запуску iOS 18.1: випущена beta 5

    Сьогодні Apple випустила п’яту бета-версію iOS 18.1 для розробників, що наближає нас до офіційного публічного…

    23.09.2024

    Вартість ремонту Camera Control в iPhone 16 складе 625 доларів

    На нещодавній презентації розробники Apple оголосили про нову функцію в iPhone 16 — клавішу Camera…

    23.09.2024

    ШІ-функції iPhone 16 не з’являться до 2025 року

    Apple представила новий модельний ряд смартфонів iPhone 16, до якого увійшли iPhone 16, iPhone 16…

    23.09.2024