Популярні мобільні оператори йдуть на хитрощі, щоб змусити абонентів платити більше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Антимонопольний комітет перевіряє “Київстар”, Vodafone  та lifecell через їхні тарифи.

АКУ розслідує факт зміни трьома найбільшими мобільними операторами розрахункового періоду в тарифних планах із місяця до чотирьох тижнів (28 днів), пише газета Експрес.

“В Україні — одні з найнижчих цін на мобільний зв’язок у  Європі, — каже Роман Химич. — Тож керівництво компаній намагається будь-яким чином підвищувати їх. Вони не хочуть надавати послуги за 2 євро на місяць. Чому оператори приховують фактичне зростання вартості послуг? Бо абоненти в Україні не мають високої платоспроможності, тож можна відштовхнути їх”.

Окрім зміни тривалості тарифного плану, оператори зв’язку використовують інші хитрощі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“До прикладу, раніше, якщо людина не сплачувала абонентської плати за місяць, то або втрачала можливість користуватися зв’язком, або з неї стягували оплату за вищими тарифами, — додає Андрій Павловський, експерт із соціальних питань. — Тепер же окремі надавачі послуг у разі несплати місячної абонплати автоматично стягують фіксовану суму за кожен день користування зв’язком. Якщо помножити її на кількість днів у місяці, то виходить істотно більше від стандартної абонплати.

Небезпечні і спливаючі повідомлення на смартфонах із пропозиціями послуг. Якщо випадково клікнути замість кнопки “скасувати” на “ок”, потім можна виявити, що з рахунку зникла значна сума грошей.

Деякі оператори, якщо людина раз скористається замовленням послуги в кредит, автоматично її продовжують. І потім виявляється, що телефонуєш уже не в рамках сплаченої за місяць абонплати, а в борг. І за це набігають значні відсотки”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.