Categories: Інтернет

Чи може вас замінити робот: які професії в небезпеці

Share

Останнім часом роботи активно вливаються у повсякденне життя людей. Науковці вже почали робити невтішні прогнози щодо того, яку небезпеку штучний інтелект становить для людства. Приміром, вони визначили 7 професій, де з часом людей можуть замінити на роботів.

Про це повідомляє “Популярная механика“.

Серед професій, які з часом не потребуватимуть участі людей опинилися такі, як оператор call-центру, солдат, журналіст і навіть хірург.

Оператор call-центру. Звичайно, всі ми звикли до системи автоматизованої відповіді: банки, мобільні оператори та муніципальні служби давно привчили нас до такої реальності. Зараз автоматичні відповіді є передбаченими як допомога за найпоширеніших запитів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завдяки штучному інтелекту в майбутньому спілкування з клієнтом стане індивідуальним, і “живі” оператори назавжди втратять свої робочі місця. До речі, статистика показує, що суспільство позитивно ставиться до таких змін – людям простіше “обговорити” проблеми з роботом, ніж довірятися незнайомій людині.


Роботи можуть замінити операторів call-центру

Кур’єр. Здавалося б, на цьому терені людей замінять безпілотні літаки, які давно тестуються в багатьох країнах світу. Вони вражають, але є багато питань, які стосуються їх функціональності. Через невеликий розмір і малу масу дрони можуть носити тільки малогабаритні посилки, а сам безпілотник легко дезорієнтувати та підбити в повітрі.

Проте мобільні наземні роботи вирішать ці проблеми. З 2016 року деякі комерційні компанії вже почали впроваджувати щось подібне в міському середовищі, і, цілком ймовірно, через 10-15 років ми і не згадаємо про те, що кур’єрами колись були люди.


Роботи також можуть працювати кур’єрами

Хірург. Сучасні технології просунулися дуже далеко: тепер роботи можуть змагатися з лікарями. В експерименті 2016 року, опублікованому в Science Translational Medicine, автономний робот Smart Tissue успішніше зшивав тонкий кишечник свині, ніж його суперник – людина. Роботи не страждають від зовнішніх впливів, таких як стрес або втома, а тому припускаються куди менше помилок.


Робити можуть оперувати людей краще лікарів

Співробітник ресторану швидкої їжі. Мільйони студентів по всьому світу позбудуться можливості підзаробити: швидше за все, рутину на кухні фаст-фуд корпорації покладуть на роботів. В одній тільки Америці впровадження автоматизації в цей процес вплине на 2,3 мільйона робочих місць. Поки така практика поширена не дуже широко, але майбутнє вже близько.


У фаст-фудах може не залишитись працівників-людей

Фермер. Сільське господарство зробило великий крок вперед, коли науково-технічний прогрес подарував світові машини. Але через століття приходить нова епоха – епоха роботизації. Вже зараз існують роботи, які можуть вирощувати урожай з нуля з мінімальним людським втручанням.


Роботи можуть замінити фермерів

Журналіст. Роботи вже довели, що можуть створювати текстові матеріали тої ж якості, що і досвідчений письменник. Перша стаття, присвячена землетрусу в Лос-Анджелесі в березні 2014 року, була написана штучним інтелектом, а ще раніше – в 2008 році – китайський робот-журналіст висвітлював Олімпійські ігри в Пекіні для новинного каналу Toutiao.

Варто відзначити, що роботи набагато швидше збирають і структурують всю необхідну інформацію; їм не потрібен коректор, адже вони не роблять помилок.


Роботи пишуть кращі тексти за журналістів

Солдат. В інтернеті дуже популярні ролики від Boston Dynamics, де демонструються найпередовіші досягнення військових роботів. Вважається, що до 2025 року армія США може мати більше бойових роботів, ніж живих солдатів.

Робот-солдат від Boston Dynamics – дивіться відео

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Топ-5 причин не купувати смартфони з високою роздільною здатністю екрану

    Виробники смартфонів ніяк не можуть вгамуватися і продовжують гнатися за високою роздільною здатністю екрану .…

    02.05.2024

    Представлений захищений смартфон із величезною батареєю та дуже гучним динаміком

    Компанія Ulefone презентувала новий захищений смартфон. Модель Armor 26 Ultra точно підійде любителям послухати музику…

    02.05.2024

    Секретний підводний дрон американців показали наживо

    Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) опублікувало нові зображення дрону Manta Ray. Фото…

    02.05.2024

    WhatsApp представив нові функції для спільнот

    WhatsApp анонсував появу нових опцій. Вони будуть корисні всім користувачам, які перебувають у групах. Інформація…

    02.05.2024

    Який смартфон вибрати, якщо потрібна потужна батарея: 7 бюджетних гаджетів

    Прекрасний дисплей, потужний процесор і кілька камер - все це не має значення, якщо вже…

    02.05.2024

    У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

    У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний…

    02.05.2024