Наступне оновлення Google Chrome розчарує користувачів

Фірмовий браузер Google – найпопулярніший в інтернеті. Корпорація домоглася цього постійним оновленнями і вдосконаленням програми. Але наступний патч може неприємно здивувати шанувальників програми.

У своєму офіційному блозі Google повідомила про те, що нова версія Chrome використовуватиме на 13% більше оперативної пам’яті, ніж зараз. З огляду на те, що цей браузер і так славиться надмірними апетитами по відношенню до ОЗУ, користувачі точно не зрадіють дізнавшись, що ситуація незабаром погіршиться.

Google підтвердила, що ці зміни торкнуться всіх настільних платформ, включаючи macOS і Linux.

При цьому варто відзначити, що підвищення кількості використовуваної пам’яті необхідно, щоб забезпечити безпеку користувачів. Кілька місяців тому фахівці виявили уразливість Spectre, яка може бути використана для крадіжки або пошкодження даних з комп’ютера через браузер. Щоб запобігти потенційний злом, Google і вводить новий механізм захисту, одночасно підвищує навантаження на пристрої.

Мобільна версія Chrome оновиться пізніше. Android отримав патч після того, як Google зможе оптимізувати споживання оперативної пам’яті, щоб смартфони та планшети продовжували нормально функціонувати. iOS-версія браузера загрозу не схильна до.

Spectre – це вразливість, за допомогою якої зловмисники можуть отримати контроль над зламаної операційною системою. Щоб цього уникнути багато корпорацій, включаючи Intel і Apple випустили власні програмні заплатки, що захищають операційні системи від проникнення з будь-чиєї сторони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.