Інтернет

Свіжий блокбастер Tencent за тиждень заробив рекордні $140 млн у Китаї

Share
Час читання: 2 хв.

Блокбастер Dungeon & Fighter Mobile від компанії Tencent побив рекорди зі зборів першого тижня після запуску в Китаї. За оцінками аналітиків, гра принесла понад 140 мільйонів доларів лише за перші 7 днів. Це один із найуспішніших дебютів в історії світового ігрового ринку.

Зокрема, за даними компанії Sensor Tower, з моменту виходу гри 21 травня вона заробила 63 мільйони доларів лише в магазині додатків Apple у Китаї, а експерти з Niko Partners оцінили загальний дохід з урахуванням інших мобільних платформ, включаючи Android, 140 мільйонів.

Dungeon & Fighter Mobile очолила чарти як за кількістю завантажень, так і виручкою минулого тижня. За 7 днів гру завантажили 2,6 мільйона разів лише на iPhone. Популярність виявилася настільки високою, що Tencent довелося на годину призупинити доступ через відмову від її серверів, повідомляє Bloomberg.

Нова гра, завдяки якій компанія увійшла до топ-3 найприбутковіших ігор у Китаї за підсумками минулого тижня, одразу потіснила давні хіти Tencent – ​​Honor of Kings та Peacekeeper Elite. При цьому інвесторів цікавить, чи зможе Tencent підтримати стартову популярність своєї нової RPG. Аналітик Niko Partners Сяофен Цзен (Xiaofeng Zeng) вважає, що якщо поточна динаміка збережеться, Dungeon & Fighter Mobile може принести Tencent цього року понад 1 мільярд доларів виручки, що складе близько 5% всіх доходів компанії від ігор на внутрішньому ринку Китаю.

Однак поки що рано називати новинку наступної Honor of Kings, адже перший тиждень відображає в тому числі ефект від масштабної і навіть агресивної маркетингової кампанії, в тому числі просувається через популярний месенджер WeChat. Для порівняння, за даними Sensor Tower, популярна гра Genshin Impact від китайської студії miHoYo принесла 60 мільйонів доларів за перший тиждень по всьому світу завдяки активній рекламі.

Нагадаємо, вихід Dungeon & Fighter Mobile відкладався на кілька років через обмеження з боку китайських регуляторів щодо видачі ліцензій. Тепер Tencent планує наростити кількість релізів цього року. Зокрема, на ігровій конференції, що пройшла днями, компанія анонсувала більше дюжини нових ігор, включаючи довгоочікувану консольну гру Black Myth: Wukong.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Ігри
  • Останні записи

    Експерти стурбовані заявами Павла Дурова про безпеку Telegram

    Павло Дуров поділився своїм баченням компанії та її поточним станом, зазначивши, що він є єдиним…

    25.06.2024

    Аналітики: Apple стане лідером у сфері споживчого штучного інтелекту

    Новий Apple Intelligence виявився настільки потужним, що аналітики з Wedbush заявляють: завдяки йому компанія зайняла…

    25.06.2024

    Експерт розкрив нові методи обману в Telegram та Instagram

    Кількість жертв шахрайства виросла з 99 тисяч у 2022 році до 209 тисяч у 2023…

    25.06.2024

    Bitcoin «вмирає» і тягне за собою решту монет: що відбувається

    Біткоїн (BTC) демонструє цінову модель з подвійною вершиною, що може сигналізувати про потенційну зміну "ведмежого"…

    25.06.2024

    Apple випустила Safari Technology Preview 197: що нового

    Apple випустила чергове оновлення для Safari Technology Preview, експериментального браузера, вперше представленого в березні 2016…

    25.06.2024

    Дизайнер показав яким буде iPhone 16 Pro

    Залишилося менше трьох місяців до виходу нового покоління iPhone, але вже зараз ми можемо побачити…

    25.06.2024