Інтернет

Стало відомо коли представлять GTA 6

Share
Час читання: 3 хв.

Мільйони геймерів чекали на вихід GTA 6 восени 2023 року. Інсайдери запевняли, що у Rockstar Games захований туз у рукаві, але в якийсь момент стало очевидним, що гра не тільки не з’явиться на прилавках у зазначений час, а й знаходиться на ранніх стадіях виробництва. Через мережу ходили чутки про те, що у студії виникли розбіжності через концепцію, що вступає в протиріччя з сучасними соціальними особливостями Західного суспільства. У 2013, коли в продаж надійшла GTA 5 ми жили в іншому світі, ну а сьогодні гендерний і расовий порядок денний – це все, що цікавить натовпу збожеволілих активістів. Ходять чутки, що автори GTA 6 написали надто небезпечний для сучасного світу сценарій, тому керівництво Take-Two Interactive цілком очікувано загорнуло проект.

Довгий час ніхто не знав, що робити, а в мережі з’являлися все більш химерні ідеї. Зважаючи на все, в якийсь момент розробники взяли себе в руки, знайшовши оптимальний спосіб виходу із ситуації. Якою буде Grand Theft Auto VI, знають одиниці. Інсайдери пишуть, що навіть творча команда, яка щодня працює над грою, не має в руках повного сценарію, а кожен член тієї чи іншої групи просто виконує свою роботу. Наприкінці 2024 року передбачалося, що Grand Theft Auto VI з’явиться у продажу наприкінці 2024 року, але вчора стало очевидно, що чекати на гру доведеться до осені 2025 року. Принаймні, так зазначено у звіті Take-Two Interactive. Важливо відзначити, що у мережі виникла деяка плутанина, оскільки деякі ресурси написали, що гра надійде у продаж у 2024 році. Вся справа у різниці між календарним та фінансовим роком. Сьогодні на календарі 17 травня 2024 року, але з фінансового погляду все виглядає інакше.

Так, якщо ви читаєте звіти японських видавців і компаній, варто пам’ятати, що фінансовий рік там починається 1 квітня і завершується 31 березня. Таким чином, для Sony йде другий місяць 2025 фінансового року. В Австралії прийнято розпочинати фінансовий рік 1 липня, а завершувати 30 червня, тоді як у Росії поняття фінансового та календарного року збігаються. Ще складніше розуміння фінансового року у США, де існують відмінності між урядовими та приватними організаціями. Наприклад, федеральна влада вважає початком фінансового року 1 жовтня, тоді як некомерційні організації орієнтуються на 1 липня. Багато приватних компаній як початок фінансового року обирають 1 лютого, що вводить мешканців інших країн в оману щодо реальних термінів виходу тих чи інших продуктів.

На щастя, якщо уважно вивчити звіт про доходи Take-Two Interactive, можна помітити, що там вказується саме календарний рік, а значить Grand Theft Auto VI з’явиться восени 2025. Відразу ж після цього зазначається, що видавець вступає у фінансовий 2025 рік, де планує заробити близько 5,65 мільярда доларів. Одночасно з цим вказується, що завдяки релізу Grand Theft Auto VI в 2026 році доходи відчутно зростуть, а в 2027 році досягнуть нового рекорду, забезпечивши величезну виручку. Інсайдери не виключають, що терміни релізу можуть бути зрушені на пізніший термін, а особливо цікаво, що новинка не з’явиться на ігрових приставках минулого покоління. Як платформи заявлені Xbox Series X/S, а також PlayStation 5. Крім того, немає в релізі і згадки про персональні комп’ютери, що узгоджується з минулими витоками.

Інсайдери вважають, що Rockstar Games випустить версію для ПК на кілька років пізніше. Take-Two Interactive вичавить усі соки з власників консолей поточного покоління, а потім випустить покращену версію Grand Theft Auto VI на ігрові приставки наступного покоління. Якщо виходити з шестирічного циклу, якому Microsoft і Sony йдуть вже кілька поколінь, то чекати на вихід наступної Xbox і PlayStation 6 варто восени 2026 року. Ну а після цього, приблизно в 2027, прийде черга і для геймерів, які обрали як основну платформу персональні комп’ютери. До речі, за більш як 10 років з моменту релізу Grand Theft Auto V на всіх платформах розійшлася тиражем понад 200 мільйонів одиниць. Було б цікаво дізнатися, чи враховуються сюди безкоштовні роздачі, чи йдеться виключно про цифрові та дискові видання, які були оплачені твердою валютою.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: GTAІгри
  • Останні записи

    Ціни на iPhone 16 у Китаї вже знижуються, хоча продажі почнуться лише 20 вересня

    Офіційний старт продажу iPhone 16 запланований на 20 вересня в багатьох країнах світу, але на…

    16.09.2024

    Вихід GTA 6 підштовхне гравців до покупки PlayStation 5 Pro

    Після презентації нової версії консолі PlayStation 5 Pro у багатьох геймерів виникло питання: чому варто…

    16.09.2024

    Данія передасть Україні нову партію винищувачів F-16 до кінця 2024 року

    Данія готується передати Україні нову партію винищувачів F-16 Fighting Falcon. Про це повідомив міністр оборони…

    16.09.2024

    iPhone 16 та iPhone 16 Plus стали найпродаванішими у дебютні вихідні

    Згідно з даними про терміни доставки, аналітик Мінґ-Чі Куо вважає, що компанія спостерігає зниження попиту…

    16.09.2024

    Камери Galaxy S25 і S25+ можуть отримати нестандартний дизайн кілець

    Останні чутки малюють досить чітку картину майбутнього Galaxy S25 Ultra. Як ви, напевно, чули, цей…

    16.09.2024

    Meizu Note 21 Pro представлений з дизайном, що нагадує iPhone 16 Pro Max

    Meizu Note 21 Pro – це смартфон середнього рівня, оснащений процесором MediaTek Helio G99. Цей…

    16.09.2024