Categories: Інтернет

Нова функція Google, яка змінить світ

Share

Компанія Google презентувала нову «здатність» свого голосового помічника. Тепер він може здійснювати дзвінки від імені користувача та спілкуватися з абонентами, як справжній чоловік.

ЗДИВУВАЛИ. Презентацію провів глава Google Сундар Пічаї на конференції I / O в Каліфорнії 8 травня. Нова функція називається Google Duplex. Компанія збирається вбудувати її в голосового помічника. З нею користувач зможе попросити віртуального асистента забронювати столик в ресторані або записатися в перукарню. Програма сама подзвонить і про все домовиться (!).

В ході презентації були показані записи двох таких дзвінків. І судячи з усього, люди, які піднімали трубку, так і не зрозуміли, що їм дзвонить Штучний інтелект, а не людина. На прохання «почекати секундочку» асистент навіть відповів «Угу», чим неабияк насмішив присутніх на презентації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

КОЛИ? Експериментальна версія Duplex запрацює в розумних помічників влітку цього року, а до кінця року буде доступна в 80 країнах світу, правда, Україна в їх число не увійшла.

БІЛЬШЕ НОВОГО. Ще одна новинка, про яку було сказано в ході презентації, торкнулася Google пошти. Тепер система (поки тільки в англомовній версії) буде дописувати листа за користувача. Крім того, розробники додали можливостей для роботи з фотографіями. Тепер сфотографований текст можна тут же перевести в формат PDF, навіть якщо на фото є спотворення, а чорно-біле фото можна «пофарбувати».

Приємний сюрприз чекає також користувачів Googlе-карт. Додаток оснастять доповненою реальністю, і наводячи камеру на місцевість, користувач буде бачити на екрані і карту, і геолокації на будівлях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

View Comments

  • Функції звичайно ще сироваті, безперечно буде багато багів, проте надихає сам факт що Гугл вдосконалює технології та створює нові можливості.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Googleукр
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024