Нова функція Google, яка змінить світ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google презентувала нову «здатність» свого голосового помічника. Тепер він може здійснювати дзвінки від імені користувача та спілкуватися з абонентами, як справжній чоловік.

ЗДИВУВАЛИ. Презентацію провів глава Google Сундар Пічаї на конференції I / O в Каліфорнії 8 травня. Нова функція називається Google Duplex. Компанія збирається вбудувати її в голосового помічника. З нею користувач зможе попросити віртуального асистента забронювати столик в ресторані або записатися в перукарню. Програма сама подзвонить і про все домовиться (!).

В ході презентації були показані записи двох таких дзвінків. І судячи з усього, люди, які піднімали трубку, так і не зрозуміли, що їм дзвонить Штучний інтелект, а не людина. На прохання «почекати секундочку» асистент навіть відповів «Угу», чим неабияк насмішив присутніх на презентації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

КОЛИ? Експериментальна версія Duplex запрацює в розумних помічників влітку цього року, а до кінця року буде доступна в 80 країнах світу, правда, Україна в їх число не увійшла.

БІЛЬШЕ НОВОГО. Ще одна новинка, про яку було сказано в ході презентації, торкнулася Google пошти. Тепер система (поки тільки в англомовній версії) буде дописувати листа за користувача. Крім того, розробники додали можливостей для роботи з фотографіями. Тепер сфотографований текст можна тут же перевести в формат PDF, навіть якщо на фото є спотворення, а чорно-біле фото можна «пофарбувати».

Приємний сюрприз чекає також користувачів Googlе-карт. Додаток оснастять доповненою реальністю, і наводячи камеру на місцевість, користувач буде бачити на екрані і карту, і геолокації на будівлях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.