Нова штаб-квартира Google здивувала користувачів мережі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google розкрила плани щодо своєї нової штаб-квартири в Чикаго, повідомляє New Atlas. Проєкт перетворить наявний Центр Джеймса Р. Томпсона, побудований у 1980-ті роки. Будівлю реконструюють і зроблять більш екологічною.

Центр Джеймса Р. Томпсона був спроектований Гельмутом Яном і відкритий 1985 року. Ця футуристична будівля має такий вигляд, ніби її побудували нещодавно. Її інтер’єр розташований навколо 17-поверхового, наповненого світлом атріуму. Але у цієї споруди є багато проблем. Так, погано продумані вікна з однією панеллю. Основну увагу під час реконструкції буде приділено поліпшенню цієї ситуації. Google найняла архітектурне бюро Яна для проведення редизайну.

Google поставив амбітну мету – до 2030 року працювати на цілодобовій безвуглецевій енергії. Це означає, що їхні офіси та центри обробки даних використовуватимуть чисту енергію 24/7. Один із важливих кроків для досягнення цієї мети – зниження енергоспоживання в офісах. Тому Google має намір підвищити енергоефективність Центру Томпсона, привівши його до платинового рівня сертифікації LEED.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для такої будівлі, як Центр Томпсона, це непросто. Необхідно повністю замінити фасад і внутрішні системи будівлі. Новий фасад із потрійним склінням поліпшить як теплові характеристики будівлі, так і комфорт тих, хто перебуває всередині, оскільки для обігріву та охолодження буде потрібно менше енергії. Крім того, це модернізує зовнішній вигляд будівлі і максимально збільшить природне освітлення. Застаріле опалювальне та охолоджувальне обладнання буде замінено високоефективними системами.

Колонада біля основи будівлі буде відкрита для торгових площ, а на критих терасах уздовж трьох рівнів південно-східного периметра з’являться нові зелені зони. Google заявив, що проєкт займе кілька років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.