Дуров назвав причину збою у Telegram

Засновник Telegram Павло Дуров пояснив збої в месенджері відключенням живлення в кластері серверів компанії.

Про це пишуть “Ведомости” з посиланням на Twitter засновника.

За словами Дурова, збої переважно торкнулися європейських користувачів. «Працюємо над тим, щоб виправити проблему, але багато залежить від того, коли обслуговуюча дата-центр компанія відновить роботу обладнання», – уточнив підприємець.

Раніше користувачі месенджера по всьому світу зіткнулися з проблемами в роботі месенджера. Користувачі скаржилися на неможливість відправити і отримати повідомлення.

У своєму Twitter Telegram розповів, що масовий збій торкнувся користувачів в Європі, країнах Близького Сходу та СНД. «Ми вивчаємо цю проблему і сподіваємося незабаром відновити роботу», – говорилося в повідомленні месенджера.

Портал Outage.Report вказував, що збої в роботі месенджера зафіксовані, зокрема, в Україні, на Кіпрі, в Італії, Німеччині, Польщі, Туреччини, Іспанії, Ізраїлі, Фінляндії, Росії та в інших країнах.

Аудиторія Telegram досягла 200 млн осіб.

Дуров 28 березня написав у своєму мікроблозі, що на цьому тижні до месенджера щодня приєднувалися 700 000 нових користувачів. «На цьому тижні в Telegram щодня реєструвалися 700 000 нових користувачів. За рік зростання аудиторії перевищив 70% проти минулим роком на більшості ринків», — поділився мільярдер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.