Нацрада погодила план відключення аналогового телебачення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення схвалила проект плану поетапного виключення аналогового телерадіомовлення з 30 березня за винятком територій з особливим режимом мовлення.Відповідне рішення було прийнято на засіданні Національної ради 15 лютого, передає БізнесЦензор з посиланням на прес-службу регулятора.

Зокрема, Нацрада погодила без зауважень два проекти постанови Кабінету міністрів, розроблених з метою врегулювання питань відключення аналогового телевізійного сигналу, а також спеціального режиму мовлення в зоні АТО і на окуповані території Криму.

Так, розробленим Адміністрацією Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації проектом пропонується в Плані використання радіочастотного ресурсу України відзначити, що термін припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення – 30 березень 2018 року, за винятком територій з особливим режимом мовлення.

У той же час іншим проектом, розроблених Мінінформполітікі пропонується до переліку адміністративно-територіальних одиниць, на яких може здійснюватися аналогове мовлення після його відключення на всій території України, внести Донецьку та Луганську області, а також окремі райони Херсонської області.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомлялося, в середині січня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України схвалив проект плану поетапного виключення аналогового телерадіомовлення з червня і запропонував п’ять областей для впровадження пілотного проекту з відключення аналогових радіоелектронних засобів в березні 2018 року.

Згідно з планом, в лютому 2018 року Національна рада має прийняти окреме рішення про перехід від аналогового до цифрового мовлення по першій області та країні в цілому. В цілому, припинення аналогового мовлення в країні очікується в червні 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.