Huawei може продати бренд Honor уряду Китаю за $ 15 млрд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei планує продати бренд Honor за 100 млрд юанів (близько 15.2 млрд доларів) консорціуму на чолі з китайським дистриб’ютором смартфонів Digital China і урядом Шеньчжень. Про це повідомило видання Reuters з посиланням на джерела, знайомі з планами компанії.

Операція буде включати в себе всі активи, включаючи сам бренд, відділ розробки, а також дослідні та логістичні підрозділи, що відповідають за ланцюжок поставок. Після продажу Honor планує зберегти більшу частину своєї управлінської команди і понад 7000 співробітників, а потім протягом трьох років вийти на біржу.

На такий крок Huawei зважилася, щоб вивести бренд з під жорстких санкцій США, через які вона почала втрачати позиції на світовому ринку смартфонів і втратила можливість створювати фірмові процесори Kirin. Незважаючи на обрання нового президента Джо Байдена, компанія не розраховує на їх ослаблення в доступному для огляду майбутньому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Honor відмовилася від коментарів виданню, а Huawei, Digital China і уряд Шеньчженя не відповіли на запити журналістів. За даними джерел Reuters, офіційно про угоду оголосять 15 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.