Супутниковий інтернет Ілона Маска – Starlink виявився швидшим за конкурентів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями були зроблені виміри швидкості супутникового інтернету Starlink він підійшов до позначки завантаження в 80 Мбіт / сек, а найближчий його конкурент здатний видавати лише 25 Мбіт / сек. Варто нагадати, що місяць тому швидкість завантаження була на рівні 43 Мбіт / сек.

Щоб підключитися в супутникового інтернету Starlink доведеться віддати близько 499 доларів за необхідний комплект обладнання і виділяти 99 доларів в якості щомісячної абонентської плати.

https://twitter.com/auchenberg/status/1322394959064883200?s=20

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Враження тестувальника в цілому позитивні. Користувач Reddit FourthEchelon19 поділився знімком антени користувальницького терміналу і штатива, а також опублікував зображення, що показує результат на Speedtest.net: швидкість завантаження 134 Мбіт / с, а швидкість 14,8 Мбіт / с із затримкою 34 мс. Це збігається з твердженнями генерального директора SpaceX Ілона Маска про те, що Starlink буде пропонувати послуги з меншою затримкою і більш високою швидкістю широкосмугового доступу, ніж у більшості інтернет-провайдерів в сільських районах США.

Коментуючи звіт користувача, Ілон Маск уточнив, що затримка і пропускна здатність Starlink значно покращиться «найближчим часом». У запрошенні до участі в публічних бета-тестах Starlink повідомила, що до літа 2021 року сервіс досягне затримки від 16 до 19 мс, але це станеться після того, як компанія запустить більше супутників, встановить більше наземних станцій і поліпшить своє мережеве програмне забезпечення.

Перший запуск Starlink відбувся в лютому 2018 року. Супутники призначаються для забезпечення високошвидкісного широкосмугового доступу в інтернет в місцях, де він був ненадійним, дорогим або повністю недоступним.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.