Число користувачів платного сервісу Spotify досягло 144 млн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Spotify опублікувала звіт за минулий квартал. До найбільш важливим підсумками кварталу в звіті віднесено зростання кількості передплатників популярного сервісу потокового мовлення і такого показника, як число активних користувачів на місяць (MAU). Показник валового прибутку виявився краще, ніж очікували в компанії (він дорівнює 24,8%), а вільний грошовий потік склав 103 млн євро.

Якщо говорити більш детально, значення MAU в річному вираженні збільшилася на 29% і досягло 320 млн. Особливо вираженим було зростання за межами Північної Америки і Європи, що цілком зрозуміло, оскільки ці ринки вже давно охоплені Spotify. Всього зараз налічується 144 млн користувачів платного сервісу і 185 млн користувачів, які вважають за краще не платити, а отримувати рекламу.

Квартальний прибуток за рік збільшився на 5%, з 1,731 до 1,975 млрд євро. При цьому на користувачів платного сервісу компанія заробила 1,790 млрд євро. Цей показник на 15% більше, ніж в третьому кварталі минулого року. Зростання в рекламному сегменті склав 9% – з 170 до 185 млн євро.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підсумком кварталу став операційний збиток у розмірі 50 млн євро. Для порівняння: в попередньому кварталі збиток дорівнював 167 млн ​​євро, тоді як в третьому кварталі минулого року компанія отримала 54 млн євро прибутку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.