Categories: Здоров'я

Нaзвaнo пpocтий cпociб cкинyти вaгy

Share

Вчeнi клiнiки Мaйo (CШA) з’яcyвaли, щo люди, якi пpoвoдять шicть гoдин нa нoгaх щoдня, лeгшe втpaчaють вaгy, нiж тi, хтo вeдe cидячий cпociб життя. Пpo цe пoвiдoмляєтьcя в пpec-peлiзi нa caйтi MedicalXpress .

Фахівці проаналізували результати 46 досліджень за участю 1 184 осіб, середній вік яких становив 33 роки, а середня маса – 65 кілограмів. Виявилося, що в стоячому положенні в хвилину спалюється на 0,15 кілокалорій більше, ніж в сидячому. При екстраполяції на шість годин в першому випадку втрачається додаткові 54 кілокалорії. За словами дослідників, це означає, що за чотири роки людина може скинути десять кілограмів ваги.

Сидячий спосіб життя вважається одним з основних факторів розвитку ожиріння і супутніх захворювань, включаючи діабет і порушення серцево-судинної системи. Люди в західних країнах проводять на стільці 7-12 годин в день, що в деяких випадках не пов’язане з роботою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У той же час дієта більшою мірою допомагає скинути вагу, ніж фізичні вправи. Про це в січні 2018 року повідомив Філіп Стенфорт (Philip Stanforth), професор спортивної медицини в Техаському університеті, в інтерв’ю виданню Science Alert. На думку вченого, фізичні вправи вимагають багато часу і зусиль, щоб значно знизити масу тіла. У той же час можна виключити з раціону харчування висококалорійні продукти, багаті жирами і вуглеводами, що дозволить зменшити обхват талії за досить короткий термін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024