Sony PlayStation 5 буде коштувати дешевше, ніж очікувалося. Але є один нюанс

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерела Bloomberg підвезли свіжі чутки про головну ігрову приставку Sony 2020 року. Наприклад, є більш-менш точна вартість консолі і приблизний прогноз щодо виробництва комплектуючих.

Так, виробники ігор і партнери Sony вважають, що PS5 буде коштувати в діапазоні від 499 до 549 доларів. В Україні цей прайс конвертується приблизно в 15 000 гривень. Прогнози засновані на вартості компонентів для PlayStation 5, які останнім часом помітно подорожчали.

У агентства Macquarie Capital є інший прогноз – за версією аналітика Даміана Тонга, PS5 буде коштувати 450 доларів. Такий же цінник експерт Ванг і для Xbox Series X. На його думку, компанії готові продавати приставки собі в збиток, заробляючи на продажу додаткових послуг, консолей минулих поколінь і ігрових ексклюзивів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробництво консолі Sony має стартувати в червні, поява в продажу – кінець 2020 року. Раніше представник японський компанії заявив, що пандемія коронавірусу ніяк не завадить постачання, проте свіжі дані Bloomberg вказують на те, що Sony має намір випустити порівняно невелике число приставок – від 5 до 6 млн одиниць. Тобто цілком можливий дефіцит.

При цьому Sony ще може посунути дату запуску продукту, але не буде цього робити, дивлячись на Microsoft. Джерело вважає, що японці готові запустити свою приставку пізніше, але тільки якщо американська компанія зробить те ж саме.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.