Windows 11 стане найшвидшою ОС у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні для кого не секрет, що у Windows успішні версії чергуються з повністю провальними. Після ХР, якою користувалися цілих десять років, була провальна Vista, після неї – успішна «сімка», провальні «вісімки» і, нарешті, нинішня Windows 10, яка цілком заслужено користується популярністю. Проте, в ній все ще є багато недоліків, які Microsoft обіцяє виправити в новій версії Windows. Гіркий досвід вчить нас: поки що у цій компанії не виходило випустити два успішних продукти поспіль. З іншого боку, за інсайдерською інформацією, це прокляття, що тяжіє над дітищем Білла Гейтса ще з дев’яностих, нарешті буде подолано. На одинадцяту «вінду» покладаються величезні надії.

Нова операційна система повинна була вийти в кінці 2020 року, але через епідемію китайського коронавіруса реліз перенесли на початок 2021. Головне нововведення: вона буде безкоштовною (принаймні перехід з 10-ки в продовж першого року), заробляти Microsoft планує на додаткових сервісах. Також в новій ОС очікується наступне:

  • Розширені функціональні можливості
  • Краща система захисту
  • Підвищена швидкість роботи завдяки зміні алгоритмів використання оперативної пам’яті, процесора і жорсткого диска.
  • Новий дизайн.
  • Уніфікований інтерфейс стандартних додатків.
  • «Безшовні поновлення»: вони будуть скачуватися у фоновому режимі без необхідності перезавантажувати комп’ютер.
  • Можливість швидкого відновлення, в тому числі з хмарного сховища OneDrive.

Обіцяють повну сумісність з програмами для UWP, PWA і Win32. Це означає, що все програмне забезпечення для більш старих систем принаймні в теорії буде сумісно з Windows 11. Правда, ми не можемо поручитися за старі ігри: на проблеми з відображенням графіки в них, гальма і глюки користувачі скаржаться ще з часів «сімки ». Але, можливо, якось буде вирішено і цю проблему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.