Xiaomi випустить розумну захисну маску нового покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На тлі глобального забруднення повітря і спалаху коронавірусу в Китаї попит на захисні маски для обличчя значно зріс, причому він поки не збирається знижуватися.

Як повідомляють іноземні ЗМІ, компанія Xiaomi запатентувала розумну маску для обличчя нового покоління. Згідно з описом патенту, маска буде оснащена вбудованим обчислювальним блоком, який містить процесор для обробки всіх даних, які будуть надходити від датчиків маски.

Крім того, обчислювальний блок буде оснащений модулем для зберігання отриманих даних, а також бездротовим модулем для передачі всіх збережених даних на смартфон користувача. Звичайно ж, роботу цих компонентів буде забезпечувати вбудований акумулятор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Маска, оснащена фільтрами для очищення повітря, буде фіксувати загальний час носіння, ступінь забрудненості маски і повітря, обсяг пропущеного повітря і кількість вдихів. Всі ці дані можна буде переглядати в режимі реального часу на екрані смартфона.

Крім того, маска також має акселерометри і гіроскопи, які допомагають визначити, чи знаходиться користувач в русі. Також можна відстежувати порушення дихання користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.