Працюючу Windows 10X показали на відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після презентації основних можливостей Windows 10X на конференції Developer Day компанія Microsoft опублікувала образ емулятора нової ОС на своєму офіційному сайті. А трохи пізніше в мережі з’явився двадцятихвилинний ролик, який наочно демонструє роботу і особливості інтерфейсу «полегшеної» ОС, призначеної для пристроїв з двома дисплеями.

Порівняно з деськтопною версією «десятки», інтерфейс X-версії операційної системи отримав ряд помітних візуальних змін. Так, фірмове меню «Пуск» остаточно позбулося «плиткового» дизайну, на зміну якому прийшла панель ярликів встановлених додатків. У неї також інтегровані рядок пошуку з підтримкою голосового введення і область рекомендацій для швидкого запуску часто використовуваних програм.

Змінився і центр повідомлень Windows 10, який перетворився у спливаюче вікно швидких налаштувань, що нагадує фірмову «шторку» Android-смартфонів. Ключовим же нововведенням став двоекранний інтерфейс. Крім традиційної можливості запуску різних додатків на різних дисплеях підтримується і «режим ноутбука», при активації якого один з екранів відводиться під сенсорну клавіатуру. При цьому вона займає не всю доступну площу – над рядами клавіш залишається місце для додаткових елементів, включаючи смайлики і «гифки».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дата релізу Windows 10X розробниками ще не оголошена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.