Apple не справляється з виробництвом AirPods через коронавірус – Nikkei

За даними Nikkei, компанія Apple доведеться значно скоротити виробництво навушників AirPods. Це погано, адже AirPods – одні з найбільш затребуваних і популярних навушників в усьому світі, і вони приносять Apple величезну виручку.

Як причина зниження потужності виробництва називають зупинку заводів в Китаї, на яких збирають навушники. Навіть якщо ці заводи знову будуть працювати в звичайному режимі, Apple зіткнеться з браком компонентів для AirPods і AirPods Pro. Постачальники компонентів призупинили свою роботу після новорічних свят, а запасів деталей, з яких здійснюється складання навушників, може вистачити в кращому випадку на півмісяця.

Всі ці проблеми пов’язані з епідемією коронавірусу 2019 nCoV в Китаї. Станом на 8 лютого ним заразилися 31528 чоловік, 638 померли, 1764 одужали. Лише дві смерті зафіксовані за межами материкового Китаю – в Гонконзі і на Філіппінах.

Apple надто залежить від виробництва в Китаї. Через поширення вірусу компанії вже довелося закрити всі офіси і магазини в Китаї. Крім того, як мінімум на два тижні була припинена збірка iPhone на заводах Foxconn, а це може призвести до затримки випуску недорогої моделі iPhone 9, анонс якої, за чутками, був запланований на березень. Крім того, в дефіциті можуть виявитися нові моделі смартфонів Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.