Лампа Lexilight для людей з дислексією надійшла в продаж

Вчені не змогли точно визначити причину дислексії, але недавнє дослідження, проведене у Франції, припускає, що цей стан виникає, коли у кого-то два «домінуючих» очі, а не один, як у більшості людей.

Це призводить до того, що букви відображаються дзеркально або стають розмитими. В результаті людина відчуває складнощі з читанням. Французький стартап Lexilife на виставці Consumer Electronic Show 2020 представив лампу Lexilight, яка призначена для людей, що страждають на дислексію.

Лампа Lexilight оснащена светодидами, які можуть пульсувати з регульованою частотою, дозволяючи мозку обробляти написану інформацію. Лампа оснащена регульованими ручками на задній панелі, які використовуються для налаштування відповідного конкретній людині режиму пульсації.

Розробники з Lexilife стверджують, що лампа Lexilight була протестована у співпраці з організаціями, які займаються вивченням даної проблеми. 90% з 300 осіб, які випробували лампу, підтвердили, що вони змогли з її допомогою читати набагато краще, ніж до цього.

Важливо відзначити, що Lexilight – не прототип, а комерційний виріб. В дані момент її можна купити за 549 євро (14,5 тис грн), при цьому лампу можна повернути протягом 30 днів, якщо вона не допоможе вам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.