Журналісти розкрили технічні характеристики обох версій Xbox наступного покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за витоком про те, що Microsoft все ж випустить дві версії Xbox – преміальну і бюджетну – портал Windows Insider з посиланням на «множинні джерела» опублікував технічні характеристики прийдешніх консолей. Судячи за цими даними, «молодша» версія приставки буде трохи могутніше нинішньої PS4 Pro і навіть слабкіша Xbox One X.

Крім специфікацій журналісти Windows Central повідомили, що ігри з Xbox One, які можна буде запустити на наступному поколінні консолей за допомогою зворотної сумісності, будуть помітно краще працювати на нових приставках.

Характеристики преміальної версії Xbox нового покоління:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • восьмиядерний процесор з частотою 3,5 ГГц;
  • 16 ГБ оперативної пам’яті (3 ГБ для ОС, 13 ГБ для ігор);
  • гола продуктивність – 12 Тфлопс.

Характеристики бюджетної версії Xbox нового покоління:

  • восьміядерний процесор з частотою 3,5 ГГц;
  • 16 ГБ оперативної пам’яті (3 ГБ для ОС, 13 ГБ для ігор);
  • гола продуктивність – 4 Тфлопс.

Незважаючи на явну різницю в голій продуктивності, в іншому характеристики консолей передбачувано схожі. Зрозуміло, когось може збентежити не вражаюча кількість оперативної пам’яті. Як-не-як це приріст всього в 4 ГБ в порівнянні з Xbox One X. Однак журналісти з порталу Windows Central вважають, що приставка наступного поконенія зможе компенсувати це файлом підкачки на SSD-накопичувачі, який вона отримає за замовчуванням.

Важливо розуміти, що незважаючи на авторитетність джерела, це поки не більш ніж чутки – і ставитися до нього слід відповідно. Навіть якщо ці дані сходяться з більш ранніми витоками . Так чи інакше, скоро все стане на свої місця. Реліз приставок нового покоління імовірно відбудеться  в листопаді 2020 року. Тоді вже таємниць більше не залишиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.