Ринок розумних колонок в Китаї вибухнув

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Китаї спостерігається вибухове зростання популярності розумних колонок. Це підтверджують результати опитування споживачів, проведеного компанією Strategy Analytics. У відповідному звіті сказано, що 63% людей у цій країні, які в даний час не використовують розумні колонки, планують купити такий пристрій протягом найближчих 12 місяців. Ще 22% кажуть, що теж куплять розумні колонки, але, можливо, пізніше. Іншими словами, покупка розумної колонки стоїть на порядку денному у 85%. Дослідження було проведено в липні-серпні 2019 року.

За оцінками Strategy Analytics, в даний час в Китаї налічується близько 35 мільйонів домогосподарств, де вже є розумна колонка. Користувачі дуже позитивно ставляться до пристроїв — майже 90% сказали, що колонки виявилися набагато корисніше, ніж вони очікували. Більш того, 59% китайських користувачів кажуть, що вже не можуть уявити собі життя без розумної колонки. В середньому більше половини користувачів мають більше однієї розумної колонки.

Коли мова заходила про виробників, що пропонують розумні колонки, китайські споживачі найчастіше (в 71% випадків) називали Xiaomi. Марку Huawei назвали 53% опитаних, Baidu — 47%, Alibaba — 37%. Про компанію Apple згадали 34% учасників опитування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.