Консоль Sony PlayStation 5 для розробників має 32 ГБ ОЗУ і накопичувач об’ємом 2 ТБ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні в Мережі з’явилися характеристики комплекту PS5 для розробників. Такі пристрої повинні бути у ряду ігрових студій вже досить давно. Але відзначимо, що в деяких аспектах такі консолі відрізняються від серійних. Наприклад, у них нерідко більше пам’яті.

Отже, як повідомляється, консоль заснована на замовному гібридному процесорі AMD, кристал якого має розміри 22,4 х 14,1 мм. У його конфігурацію, як ми знаємо з одкровень архітектора Sony, входить CPU Ryzen і GPU Navi.

Також у приставки є 16 мікросхем пам’яті Samsung з маркуванням K4ZAF325BM-HC18. Сторонні джерела кажуть, що це пам’ять GDDR6 щільністю 16 Гбіт з пропускною здатністю 18 Гбіт/с. тобто сумарно консоль має 32 ГБ пам’яті. Найімовірніше, це одночасно і відеопам’ять, і оперативна пам’ять, але не факт, що у серійних приставок буде такий же обсяг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Твердотільний накопичувач розпаяний безпосередньо на системній платі, що не особливо радує. Він складений з мікросхем Toshiba TH58LJT2T24BAEG і контролера Phison PS5016-E16. Обсяг досягає 2 ТБ. Крім того, судячи з усього, є 6 ГБ пам’яті DDR4, використовуваної в якості кеш-пам’яті. Її пропускна здатність — 1600 Мбіт/с, а у флеш-пам’яті — 800 Мбіт/с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.