Xiaomi представила 65-дюймовий телевізор Mi Art TV

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з лінійкою звичайних недорогих телевізорів компанія Xiaomi сьогодні представила і абсолютно самобутню модель ТВ — Mi Art TV. Велику, тонку і досить дорогу (щодо інших ТВ Xiaomi, зрозуміло).

Mi Art TV – це і є той самий “двосторонній витвір мистецтва”, який обіцяли тизерні картинки кілька днів тому. Телевізор виконаний у вигляді картини, а додаткова схожість обумовлена виведенням на нього зображень картин 45 художників 22 жанрів. Тут Xiaomi націлилася на аудиторію аналогічних рішень корейських компаній: Samsung Frame і LG Wallpaper TV.

Товщина пристрою становить всього 13,9 мм, а блок живлення — інтегрований. Як вдалося досягти цього? Вся справа в тому, що вся керуюча електроніка (системна плата і панель роз’ємів), власне сам блок живлення і гучномовці розміщені в «нижньому відділенні» — саундбарі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Його передбачається розміщувати на столику під ТВ і з’єднувати з висячої на стіні панеллю пропрієтарним кабелем MiPort, через який забезпечується і живлення (до 400 Вт), і передача відеосигналу (з пропускною здатністю до 18 Гбіт/с).

Апаратна платформа Mi Art TV — SoC Amlogic c чотирьохядерним CPU частотою 1,8 ГГц і GPU ARM Mali-T830 MP2. Об’єм оперативної пам’яті становить 2 ГБ, вбудованої флеш-пам’яті – 32 ГБ. Також є дводіапазонний адаптер Wi-Fi і модуль Bluetooth 4.2, два порти USB і три відеовходи HDMI. Звук — багатокомпонентний: шість широкосмугових гучномовців доповнені низькочастотним. Підтримуються технології Dobly і DTS-HD.

На екрані роздільною здатністю 4К (тут використовується якась тонка панель Samsung) можна споглядати не тільки картини відомих художників і останні серіали, але і виводити слайд-шоу з фото сімейного архіву. Таким чином телевізор перетворюється у велику цифрову фоторамку. А можна використовувати ТБ як систему моніторингу розумних пристроїв всього будинку — і керування ними голосом через фірмовий голосовий помічник. Нарешті, ТВ можна використовувати як систему відеоконференції — через сервіс Tencent Cloud і за допомогою приєднаної web-камери.

Xiaomi Mi Art TV оцінений в $1050 (28 тис грн.). Замовити новинку в Китаї можна з вечора сьогоднішнього дня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.