Користувачів Windows 7 примусово переведуть на нову ОС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З того самого моменту, як вийшла операційна система Windows 7, пройшло вже майже десять років, а свій перший ювілей вона відзначить в другій половині нинішнього року. Втім, він не принесе разом з собою нічого хорошого, тому як всіх користувачів сьомої «вінди» примусово переведуть на нову ОС. Для цього Microsoft готова піти на будь-які кроки і заходи, а спрямовані вони всі будуть на те, щоб зробити дане програмне забезпечення якомога менш привабливим для всіх тих, хто його зараз використовує.

Так, вже 14 січня 2020 року, тобто зовсім скоро, відбудеться офіційне припинення підтримки операційної системи Windows 7. З цього самого дня для даної ОС не будуть випускатися зовсім ніякі оновлення, починаючи від патчів для системи безпеки і закінчуючи спеціальними апдейтами, що додають підтримку новітніх комплектуючих. Таким чином, власники більшості сучасних нових комп’ютерів, які вийдуть в 2020 році і в майбутньому, не зможуть використовувати сьому «вінду».

Уже зараз всім користувачам в даній операційній системі почали показувати спеціальне повідомлення, яке говорить про те, що незабаром Windows 7 прийде кінець, і варто самостійно якомога швидше оновитися на Windows 10, щоб отримати доступ до новітнього програмного забезпечення. При цьому за останні місяці Microsoft прибрала зі старої ОС ряд можливостей, щоб таким чином зробити її менш привабливою для всіх користувачів. В кінцевому підсумку все це призведе до того, що користувачів застарілого ПО змусять оновитися на нове.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому, компанія Microsoft не стане пропонувати просто оновитися на Windows 10 з Windows 7. Всім користувачам, які захочуть так вчинити, доведеться заплатити гроші за ліцензію, а базова домашня обійдеться в цілих $ 200. Багато це чи мало – кожен повинен вирішувати сам, але цілком собі очевидно, що викласти таку суму грошей виявляться готові лише одиниці. Втім, виходу з цієї ситуації немає, тому як підтримка застарілої ОС припиниться, а разом з нею застаріє і система захисту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.