Нова розумна колонка Apple HomePod зможе розпізнавати обличчя і жести

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумні колонки спочатку були спроектовані таким чином, щоб управлятися за допомогою голосових команд, при цьому вони можуть підтримувати діалог з користувачем, сповіщаючи про результати пошуку або уточнюючи, чого саме він хоче.

Деякі виробники додають в розумні колонки сенсорні екрани, проте спосіб взаємодії при цьому практично нічим не відрізняється від використання рядового планшета. Нещодавно опублікований патент Apple свідчить про те, що компанія вивчає інші методи введення інформації, які не пов’язані ні з голосом, ні з сенсорними екранами.

Йдеться про управління на базі системи жестів. У патенті йдеться про те, що розумна колонка буде реагувати на рухи рук, махи, хлопки. При цьому висловлюється припущення, що Apple використовує технологію, доступ до якої вона отримала після придбання компанії PrimeSense, яка створила відомий контролер рухів Microsoft Kinect. Пізніше ці напрацювання використовувалися при створенні системи камер TrueDeptth, яка дебютувала в iPhone X.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно ж, технологія також може використовуватися і для розпізнавання користувачів по особам. Нова HomePod зможе використовувати аналог системи Face ID, а також обчислювати відстань, щоб точно визначити, хто саме звертається до колонки і звідки.

Джерела додають, що в новій HomePod не буде екрану. Замість нього для створення точкового зворотного зв’язку будуть використовуватися різні світлодіоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.