Apple веде переговори для впровадження Apple Watch в медичну систему США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми не раз говорили про те, що трекери активності і розумні годинник в майбутньому можуть бути інтегровані в медичну систему, серйозно змінивши її, в тому числі підвищивши рівень раннього діагностування різних захворювань.

І саме Apple зі своїм впливом і популярністю розумних годинників може стати тут першопрохідцем. Судячи з нових даних, зараз компанія якраз робить перші кроки в даному напрямку.

Як повідомляється, Apple веде переговори з низкою приватних компаній, що беруть участь в американській національній програмі медичного страхування Medicare. Ідея купертинського гіганта полягає в тому, що користувачі даної страхової програми будуть отримувати смарт-годинники Apple Watch. Звичайно, далеко не всі, явно будуть якісь умови, але це вже суттєвий крок. На даний момент джерело говорить про переговори з трьома компаніями, не називаючи їх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі будуть отримувати годинник умовно безкоштовно, так як страхові компанії будуть субсидувати придбання пристроїв. Точніше, так задумано, але поки переговори знаходяться на ранніх стадіях. На даний момент в програмі Medicare беруть участь близько 19 млн осіб, так що це величезний ринок.

До слова, глава Apple вчора ретвітнув повідомлення користувачки Twitter, в якому вона подякувала йому, розповівши, що розумний годинник компанії нещодавно врятували життя її чоловікові, зафіксувавши у останнього фібриляцію передсердь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.