У новому Xiaomi Mi Band 4 буде чіп NFC

Зараз на ринку спортивних браслетів є близько десятка сучасних моделей від різних виробників, що відрізняються один від одного технічним оснащенням, зовнішнім виглядом і багатьма іншими речами. Коли трекер Xiaomi Mi Band 3 тільки поступив в продаж, він був кращим на ринку щодо своєї вартості, однак зараз щонайменше дві моделі значно краще за нього, пропонуючи кольоровий екран і інші особливості. Саме тому в даний час виробник вже працює над моделлю Xiaomi Mi Band 4, до релізу якої залишилося менше часу, ніж планувалося спочатку.

Новий спортивний браслет буде представлений публіці не в 2020 році, як передбачалося, а вже в середині 2019 року, тобто до його появи залишилося трохи більше півроку, а цей часовий період пройде дуже швидко. Новинка отримає масу особливостей, серед яких виявляться кольоровий AMOLED-екран і підтримка магнітної зарядки. При цьому, як виявилося, Xiaomi Mi Band 4 отримає довгоочікувану особливість, про появу якої мріяли багато покупців з України.

Повідомляється, що компанія Xiaomi переглянула своє ставлення до міжнародного ринку, в результаті чого тепер при створенні своїх нових електронних пристроїв вона буде враховувати не тільки потреби і бажання громадян Китаю, але ще й такі від проживають в Україні, Європі, Індії та інших регіонах. Саме тому новий фітнес-браслет отримає чіп NFC, а завдяки спеціальному ПЗ його можна буде використовувати для оплати покупок через платіжну систему Google Pay.

Система Google Pay сьогодні працює в більш ніж ста країнах світу, в тому числі в Україні. З її допомогою можна здійснювати оплату покупок в магазинах і будь-яких закладах, які приймають банківські картки з безконтактною системою оплати. Система працює з більшістю українських банків, серед яких ПриватБанк і Ощадбанк. Нинішній Mi Band 3 має чіп NFC, але при цьому він сумісний лише з платіжною системою Mi Pay, а їй користуватися можливо виключно в Китаї. Новинка в особі Xiaomi Mi Band 4 виправить цей недолік, завдяки чому за допомогою цього браслета мільйони людей зможуть розплачуватися за допомогою міжнародної платіжної системи.

Спеціально ПЗ, призначене для включення підтримки Google Pay, буде вбудовано в прошивку міжнародної версії трекера Xiaomi Mi Band 4, а вона надійде в продаж через 1 – 2 місяці після появи на полицях магазинів моделі для Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.