Apple представила новий MacBook Air: Він став менший, тонший, але дорожчий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple почала сьогоднішню презентацію з анонса нового ноутбука MacBook Air. Вже минула версія дійсно затрималася на ринку, але її все одно купують через ціну.

Новий MacBook Air отримав абсолютно новий корпус і дисплей Retina, обрамлений досить тонкими рамками.

Екран виріс до 13,3 дюймів (2560 х 1600 пікселів), але за рахунок зменшених рамок розміри ноутбука навіть зменшилися на 17%, а товщина тепер менше 16 мм. Маса становить всього 1,24 кг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’явилася нова камера, а також сканер Touch ID, прикритий сапфіровим склом. Є й новенький мікропроцесор T2, відповідальний в тому числі за безпеку, хоча його можливості набагато ширші. Наприклад, він містить контролер для SSD.

Клавіатура у ноутбука – Butterfly третього покоління. На 20% збільшилася площа тачпада. Поліпшила Apple і якість звуку. Компанія обіцяє більше гучності і кращу якість низьких частот. Набір портів скупий. Тут всього два порти USB-C з підтримкою Thunderbolt 3 і роз’єм для навушників.

Серцем новинки служать процесори Intel Core восьмого покоління. Точно відомо, що там буде двоядерний Core i5, але, як завжди, модель не назвали. Максимальний обсяг ОП – 16 ГБ, а SSD – 1,5 ТБ. Також Apple обіцяє хорошу автономність.

Окремо Apple відзначила, що новий MacBook Air на 100% виготовляється з переробленого алюмінію.

Базова ціна – 1200 доларів. За ці гроші ноутбук буде оснащений 8 Гб оперативної пам’яті і накопичувачем об’ємом 128 ГБ. Продажі стартують вже сьогодні. На вибір є три кольори: сталевий, темно-сірий і золотий.

Як завжди, Apple додасть всі представлені новинки на сайті після завершення презентації, так що новина буде оновлена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОapple.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.