Нова функція в Windows 10 яку зобов’язана активувати кожна людина

Компанія Microsoft завжди вважає, що вона краще за інших розуміє, що потрібно користувачам її фірмовою операційної системи Windows 10. На практиці це призводить до того, що установку оновлень ніяк не можна відключити на постійній основі, а всі нововведення, які з’являються в ОС, відразу ж включаються без будь-якого сповіщення користувача.

Зокрема, розробники по-тихому додали в програмне забезпечення «Захисник Windows» нову можливість, але спеціально її відключили, щоб у користувачів виникали якісь проблеми (найімовірніше). Мова йде про спеціальну налаштування, яке перевірять будь-які додатки на комп’ютері які встановлюються. Якщо виявиться, що в ньому міститься якийсь рекламний код, або ж щось ще, користувач побачить про це повідомлення, після чого зможе самостійно вирішити, чи варто інсталювати таку програму.

Щоб активувати нову можливість необхідно запустити додаток PowerShell від імені адміністратора, після чого у вікні ввести команду Set-MpPreference -PUAProtection 1 (без крапки в кінці). Після цього нова прихована настройка автоматично активується, але для цього буде потрібно перезавантажити комп’ютер. Щоб відключити нову захисну систему в Windows 10 необхідно використовувати таку саму команду, але замість 1 в кінці написати 0.

 
Спеціальний окремий перемикач в настройках «вінди», що дозволяє включити або відключити цю можливість, в даний час є тільки в збірці Windows 10 Enterprise. Чому компанія Microsoft ще не додала повноцінний інтерфейс для даної можливості в інші білди фірмової операційної системи, на жаль, невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.