Три айфона і не тільки: що покаже Apple 12 вересня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У середу, 12 вересня, в Театрі ім. Стіва Джобса – так називається зал для великих заходів в новій будівлі штаб-квартири Apple в Купертіно- відбудеться презентація нових “яблучних” продуктів. Початок заходу заплановано на 19:00 за київським часом. Як очікується, компанія представить три нових “айфона”, а також смарт-годинник Apple Watch 4-го покоління з “витонченими” рамками. Всю інформацію про передбачувані новинки, відому до цього дня, зібрали Весті.Hi-tech

Три ікси: Xs, Xs Max і Xc

З 2012 року Apple незмінно представляє нові “айфони” саме в період з 7 по 12 вересня, так що в середу чергове покоління смартфонів буде показано майже напевно. Як і в минулому році, від компанії чекають трьох моделей.

Флагманами серії стануть 5,8-дюймовий “iPhone Xs” і найбільший смартфон в історії Apple – 6,5-дюймовий “iPhone Xs Max”. Їй приписують наявність яскравості і рівномірно підсвічуємої OLED-панелі, процесора А12, виготовленого з передового, 7-нм виробничому техпроцесу тайванської фірми TSMС, рекордні для “айфонів” 4 гігабайти оперативної пам’яті (в iPhone X встановлений модуль на 3 ГБ) і поліпшену подвійну камеру. В коробку з пристроями покладуть кабель Lightning на USB-C – так їх можна буде відразу підключити до нових “макбуків” з функцією швидкої зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“IPhone Xs” виявиться прямим спадкоємцем торішнього iPhone X: діагональ його екрану також буде дорівнювати 5,8 дюйма. А ось габарити гігантського “iPhone Xs Max” будуть перевершувати навіть Samsung Galaxy Note 9.

Покаже Apple і ще одну модель, “бюджетну”. Її оснастять дешевшим 6,1-дюймовим РК-екраном, а не OLED, алюмінієвою рамою і чіпом A10 від позаторішнього iPhone 7. Камера може виявитися одинарною, а не подвійною. Зате фронтальна камера “iPhone Xc” (або “iPhone 9”) отримає систему ідентифікації по обличчю Face ID, а з кнопкою “Додому” на лицьовій панелі Apple розпрощається назавжди.

Коштувати новинки будуть стільки ж, скільки і торішні. У Європі, якщо вірити витокам, спрощена модель з 64 ГБ пам’яті буде продаватися за 799 євро, Xs-версія – за 909 євро, старша Xs Max – за +1149 євро.

Apple Watch Series 4

Новій лінійці “розумних” годинників Apple обіцяють найбільший за три роки “залізний” апдейт. Їх екран помітно збільшиться – площа панелі виросте приблизно на 15%, при цьому розміри корпусу значно не зміняться. Удосконалено будуть майже всі компоненти, включаючи акумулятор і датчик пульсу.

Роздільна здатність дисплея Apple Watch Series 4 стане помітно більша: у 42-мм моделі воно збільшиться з 312х390 до 384х480 пікселів. Число точок на дюйм зросте з 303 до 345 штук. Більш висока роздільна здатність дозволить розмістити на екрані більше даних.

 

На один з циферблатів можуть бути виведені температура, секундомір, прогноз погоди, кільця активності, дата, музика, календар і навіть УФ-індекс. Також можна розрізнити невеликий отвір під “цифровий коронкою”: можливо, для додаткового мікрофона.

Що ще

В роботі Apple знаходиться безрамкова модель 12,9-дюймового планшетника iPad Pro , але її прем’єра відбудеться пізніше. Швидше за все, анонс відкладуть до жовтня. На окремій презентації разом з новими планшетами можуть бути представлені 13-дюймові ноутбуки MacBook Air , які капітально не оновлюється вже кілька років, і міні-комп’ютери Mac mini.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.