Categories: Ґаджети

Вони можуть перегріватися, роздуватися і навіть вибухати, — спеціаліст про павербанки

Share
Днями в одному з торгових центрів Марокко хлопець загорівся через зарядний пристрій до смартфона, який тримав у кишені, пише газета “Експрес”.
На жаль, такі випадки не поодинокі. У мережі діляться фото, де павербанки вибухають і знищують рюкзаки, сидіння авто та залишають глибокі опіки на тілі людини. Чому ж ці пристрої вибухають?
“Передусім через неякісні матеріали, з яких їх виготовляють, —  пояснює Віктор Рудак, член ГС “Центр Розвитку Інновацій” НУ “Києво-Могилянська академія”. —  Літієво-іонні батареї можуть виходити з ладу, якщо не мають якісної схеми захисту. Саме тому можуть перегріватися, роздуватися і навіть вибухати.
Звичайно, ймовірність перегрівання павербанків та смартфонів підвищується під час прямого потрапляння сонячних променів та при температурі повітря від + 22 градусів за Цельсієм. Тому найкраще тримати такі пристрої у прохолодних та темних місцях”.
—  Як впевнетися, що зарядний пристрій якісний?
—  На жаль, неможливо на всі 100% бути впевненим, що саме твій павербанк ніколи не вибухне. Ймовірність —  величезна. Маловідомі фірми нехтують тестуванням павербанків, а на популярні бренди створюють багато підробок, які важко відрізнити від оригіналу. Тривожним сигналом, передусім, є швидке нагрівання акумулятора.
Пам’ятайте: що більша ємність (мАг) павербанку, то дорожчий пристрій. Якщо ж ємність, до прикладу, 50 тисяч мАг, а коштує зарядний пристрій так само, як інша модель на 10 тисяч мАг — це підробка або неякісний пристрій.
При зарядці павербанку від мережі варто слідкувати, аби він не перезаряджався. Тоді менша ймовірність, що літієво іонна батарея вийде з ладу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024