Вони можуть перегріватися, роздуватися і навіть вибухати, — спеціаліст про павербанки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Днями в одному з торгових центрів Марокко хлопець загорівся через зарядний пристрій до смартфона, який тримав у кишені, пише газета “Експрес”.
На жаль, такі випадки не поодинокі. У мережі діляться фото, де павербанки вибухають і знищують рюкзаки, сидіння авто та залишають глибокі опіки на тілі людини. Чому ж ці пристрої вибухають?
“Передусім через неякісні матеріали, з яких їх виготовляють, —  пояснює Віктор Рудак, член ГС “Центр Розвитку Інновацій” НУ “Києво-Могилянська академія”. —  Літієво-іонні батареї можуть виходити з ладу, якщо не мають якісної схеми захисту. Саме тому можуть перегріватися, роздуватися і навіть вибухати.
Звичайно, ймовірність перегрівання павербанків та смартфонів підвищується під час прямого потрапляння сонячних променів та при температурі повітря від + 22 градусів за Цельсієм. Тому найкраще тримати такі пристрої у прохолодних та темних місцях”.
—  Як впевнетися, що зарядний пристрій якісний?
—  На жаль, неможливо на всі 100% бути впевненим, що саме твій павербанк ніколи не вибухне. Ймовірність —  величезна. Маловідомі фірми нехтують тестуванням павербанків, а на популярні бренди створюють багато підробок, які важко відрізнити від оригіналу. Тривожним сигналом, передусім, є швидке нагрівання акумулятора.
Пам’ятайте: що більша ємність (мАг) павербанку, то дорожчий пристрій. Якщо ж ємність, до прикладу, 50 тисяч мАг, а коштує зарядний пристрій так само, як інша модель на 10 тисяч мАг — це підробка або неякісний пристрій.
При зарядці павербанку від мережі варто слідкувати, аби він не перезаряджався. Тоді менша ймовірність, що літієво іонна батарея вийде з ладу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.