Samsung зізналася у копіюванні дизайну годинника та навушників Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Лі Дже Ен, голова Samsung Electronics, різко висловився щодо своєї корпорації після липневої презентації Galaxy Unpacked 2024. Як повідомляє Economic Daily з посиланням на анонімні джерела, критика Лі Дже Ена пов’язана з негативними відгуками, що обрушилися на Samsung за плагіат дизайну смарт-годинників Galaxy Watch Ultra та навушників Galaxy Buds3 Pro.

Реклама

Що саме не сподобалося Лі Дже Ену?

Перш за все, численні звинувачення в копіюванні. Після презентації користувачі були обурені тим, як відверто Samsung скопіювала дизайн нових навушників та розумних годинників Apple. У випадку з Galaxy Watch Ultra було скопійовано навіть назву.

Порівнюючи Galaxy Watch Ultra та Apple Watch Ultra, можна помітити безліч схожих деталей: титановий корпус, помаранчева кнопка дії, схожі ремінці (всі три), циферблат. Samsung навіть запозичила функції для дайвінгу та SOS-дзвінка.

Galaxy Buds3 Pro теж не уникнули звинувачень. Вони схожі на AirPods Pro, за винятком прозорої кришки і дужок, що світяться. Форма, знімні амбушури та функції, такі як управління натисканням на дужку, просторове аудіо та режим «прозорості», нагадують продукцію Apple.

Окрім того, Лі Дже Ен був незадоволений якістю продуктів. Раніше Hi-Tech Mail писав про масові дефекти Galaxy Buds3 Pro, а також про те, що у Galaxy Watch Ultra злазила фарба з корпусу.

ЗМІ повідомляють, що голова Samsung Electronics вжив жорстких заходів для перегляду політики роботи мобільного підрозділу (MX). Серед цих заходів: кадрові перестановки у керівництві, зниження зарплат і звільнення. Зазначається, що мобільний підрозділ був найбільш високооплачуваним відділом Samsung, який також розвиває ШІ-функції Galaxy AI. Вважається, що співробітники почали приділяти більше уваги Galaxy AI, який стане платним через кілька років, ніж якості продукції.

Експерти ринку ставлять питання і до самого Лі Дже Ена — дивно, що керівництво не було обізнане про те, що випускає компанія, і дізналося про це лише після хвилі негативу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ