Microsoft: ARM Windows-ноутбуки перевершують нові Apple MacBook Air

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Багато років ноутбуки на ОС Windows серйозно програвали MacBook як за продуктивністю в робочих завданнях, так і в питанні автономності. Однак перехід Windows на ARM-чіпи від Snapdragon не тільки нівелював відставання, а й дозволив Microsoft вирватися вперед.

Реклама

Як повідомляє ресурс The Verge, у травні Microsoft планує показати нові комп’ютери зі штучним інтелектом на заході в Сіетлі. У компанії впевнені, що нова концепція ПК на базі ARM-чіпів перевершить можливості Apple MacBook на базі фірмових процесорів M3. У Microsoft кажуть, що їхні ноутбуки на Snapdragon X Elite зможуть показати кращі результати відносно “яблучних” девайсів як за потужністю чіпа, так і в завданнях зі штучним інтелектом.

Для цього бренд має намір порівняти наживо лептопи Surface на Snapdragon X Elite, що готуються, з новими MacBook Air на M3 в різних завданнях, зокрема й з емуляцією 64-бітних додатків. У компанії кажуть, що їхня реалізація емуляції 64-бітної архітектури перевершує рішення Apple Rosetta 2 і за продуктивністю, і в питанні сумісності софта. Це серйозна заява, адже Microsoft планує випускати нові Surface Pro 10 і Laptop 6 як на процесорах Intel Core Ultra, так і на Snapdragon X Elite. Природно, що всі версії повинні пропонувати схожий користувацький досвід.

Вселяє оптимізм і недавня заява Qualcomm, яка показала результати тестів Snapdragon X Elite, порівнявши їх з показниками Apple M2 і новітніми Intel Core Ultra 7. Так, у GeekBench 6.2 23-ватний Snapdragon X Elite B показав 2792 бали в однопотоці і 13 845 очок у багатопотоці. Варіант чипа на 80 Вт (X Elite A) видав 2956 і 15 226 очок відповідно. Для порівняння, Apple M2 з TDP 19 Вт на ядро видає 2591 бал, а в багатоядерному – 9837 очок. Intel Core Ultra 7 (155H) на 64 Вт показує 2417 і 12 852 бали відповідно.

В інших тестах Snapdragon X Elite також показує високі результати, що випереджають показники чіпів конкурентів. Крім того, процесор Apple M3 всього на 15-20% потужніший за Apple M2, тож Windows-ноутбуки на ARM дійсно можуть перевершити нові MacBook Air 2024 року. Залишається тільки питання щодо автономності – якщо і в цьому аспекті все буде добре, то в Apple настануть важкі часи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: